Concerten 17 en 18 juni 2023 | De zeven zonden

      Reacties uitgeschakeld voor Concerten 17 en 18 juni 2023 | De zeven zonden
  • Zaterdag 17 juni 2023 Kerk Noordbroek, Noordersingel 1, aanvang 20.00 uur
  • Zondag 18 juni 2023 Jacobuskerk Zeerijp, Borgweg 11, aanvang 15.00 uur
    met afsluitend het jaarlijks “Zomer in Zeerijp” buffet

Capella Groningen kondigt met trots haar zomerconcerten aan met muziek uit de middeleeuwen en de renaissance, gebaseerd op het thema van de zeven zonden. Dit thema, dat belangrijk was in de middeleeuwse gedachten, komt terug in de beeldende kunst, literatuur en muziek van die tijd. Wij hebben dit onderwerp gekozen om een muzikale brug te slaan naar de belevingswereld van lang geleden.

Ons koor neemt u mee op een reis door vier eeuwen met een selectie van prachtige muziek, waaronder stukken van Hildegard von Bingen en de Carmina Burana, Ars nova componisten Vitry, Ockeghem en Machaut, chansons van Hesdin en Compère en motetten van Josquin en Clemens non papa. Vooral de middeleeuwse muziek staat bekend om haar grillige ritmes en samenklanken, en in combinatie met de teksten en het thema zal zij zeker tot de verbeelding spreken.

Het concert belooft een vrolijke noot te krijgen met een duister randje omdat sommige zonden, zoals wellust en gulzigheid, raken aan wereldse geneugten die in de middeleeuwen en renaissance onverbloemd werden bezongen. Capella Groningen heeft zelfs een paar pikante liederen op het programma staan!

Het publiek kan zich laven aan eeuwenoude inzichten over goed en kwaad, en herkenning vinden in het algemeen menselijke van de eigen zwakheden. Capella Groningen nodigt u uit om te ontspannen en de muziek te beleven terwijl u wordt meegenomen op een betoverende reis door de geschiedenis.

Wij sluiten het concertseizoen af en luiden de zomer in met ons vermaarde buffet in Zeerijp, waar bezoekers hun gulzigheid kunnen testen.

Mis deze unieke ervaring niet! Koop nu uw kaartjes voor een onvergetelijk concert met Capella Groningen en beleef de prachtige muziek uit de middeleeuwen en de renaissance.

Toegang concerten: aan de zaal € 17,00 / voorverkoop € 15,00 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00 / jonger dan 12 jaar gratis.

Toeslag voor buffet Zomer in Zeerijp: € 5,00.

Kaartverkoop bij voorkeur op reservering en vooruitbetaling via reserveringen@capellagroningen.nl.
Aan de kassa kunt u pinnen of contant betalen.