Nu & straks

Programma 2018

Zomer

“Renaissance, wedergeboorte van oude muziek”
Ons traditionele “Zomer in Zeerijp”-concert vindt plaats op zondag 10 juni in de Jacobuskerk in Zeerijp. Oude muziek over de sterfelijkheid van componisten, gecombineerd met hedendaagse bewerkingen van oude muziek die de onsterfelijkheid en eeuwige ‘wedergeboorte’ van oude composities illustreren. Wij voeren dit programma ook uit op zaterdag 9 juni in de Magnuskerk in Anloo. Klik hier voor meer informatie…

Najaar

In november doen wij een programma rond de Sloveense componist Jacobus Gallus (1550-1591), o.a. op 11 november in Bellingwolde, 17 november in Groningen en 18 november in Middelstum.

Nadere informatie over programma’s en locaties volgen. Houdt u onze website in de gaten!

Programma 2019

In 2019 viert Capella Groningen haar zesde lustrum! Een bijzonder programma is hiervoor in voorbereiding met als thema Capella’s Hanzejaar. Onder voorbehoud:

Voorjaar 2019 Breslau en de Lage Landen Handschriften uit Breslau van de 15etot de 17eeeuw

Zomer 2019 Bruiloften in de Hanze Feestelijke gelegenheidscomposities waarmee de zomer, de Hanze en de liefde gevierd worden.

Najaar 2019 Glorie van de Hanzesteden een groots programma voor koor, orkest en solisten, waarin de pracht en praal centraal staan waarmee de Hanzesteden hun welvaart lieten zien.

Nadere informatie over programma’s en locaties volgen. Houdt u onze website in de gaten!